Är du författare, journalist, bloggare eller frilansskribent? Då har du ofta ganska mycket flexibilitet gällande dina arbetstimmar och din arbetsplats. Det är dock viktigt att du har en bra skrivplats där du kan vara produktiv. Här hittar du de bästa tipsen.

Hyr en plats på ett kontorshotell

Kontorshotell och coworking, även kallat kontorskollektiv, är bra alternativ för skribenter. Hos Yta.se kan du hitta och jämföra kontorshotell i Stockholm och på andra orter. På deras hemsida ser du direkt vilka kontorsrum som finns tillgängliga och vilken service som ingår. Det finns många fördelar med den här typen av arbetsplats. Dels är kontrakten ofta flexibla med korta avtalstider på 1-3 månader. Det gör att du som skribent kan hyra en plats under tiden du jobbar med en bok eller någon annan typ av skrivprojekt. Dessutom ingår det oftast mer än bara en skrivbordsplats i medlemskapet. Ibland får du till exempel tillgång till skrivmaskin, lounge, gratis kaffe, mötesrum och liknande. På Yta.se kan du hitta precis den typ av arbetsplats som passar dina preferenser. Sist men inte minst är det ofta många andra frilansare och egenföretagare som arbetar på kontorshotell i Stockholm. Det gör att du kan träffa likasinnade, utbyta erfarenheter och bygga ett nätverk. Med andra ord är en kontorsplats även en viktig investering i ditt författarskap och skrivande.

Hitta den arbetsmiljö som passar dig

Ibland kan det vara bra att variera arbetsmiljön. Vissa dagar kanske du behöver en helt tyst miljö för att kunna skriva. Andra dagar är det kanske bättre att sitta på ett bullrigt kafé eller ett socialt kontorshotell i Stockholm. Du vet bäst vilken arbetsmiljö som du trivs bäst i. Du kan testa dig fram och se när och var du är som mest produktiv. För de flesta är det bäst att arbeta i en kontorsmiljö, men för andra är det bättre vid köksbordet. Testa dig fram för att hitta vad som passar!