Många som har ett intresse för böcker drömmer om att en dag starta sitt eget förlag. Med ett eget förlag kan du ge ut egna böcker och komma i kontakt med nya spännande manus och aspirerande författare. Men för att du ska kunna starta ett eget förlag krävs det en del startkapital. Om du inte har det startkapital som behövs men ändå vill starta ett eget bokförlag, kan du i följande text få tips på hur du får in pengar som du kan spara ihop för att sedan starta ditt bokförlag.

Lämna in värdesaker till en pantbank

Om du har värdesaker kan du vända dig till pantbanken för att börja spara ihop pengar till ditt bokförlag. Belona Pantbank är en digital pantbank som är smidig att använda om du vill få in en bra slant på dina värdesaker. Du kan till exempel använda deras tjänster om du har smycken av äkta guld eller silver. På deras hemsida kan du klicka hem ett brev som du får på posten direkt i din brevlåda. I det brevet lägger du i de smycken du vill sälja eller belåna. När företaget har fått dina smycken och utfört en värdering på dem, kommer du att få ett prisförslag. Väljer du att acceptera deras prisförslag får du in pengarna på ditt konto inom ett par bankdagar. Med de pengar som du får in kan du lägga undan för att så småningom få in det startkapital som behövs för att kunna starta ditt bokförlagoch ge ut egna böcker. Att belåna eller sälja dina smycken är ett bra sätt att komma igång med sparandet och om du har smycken av äkta guld som du inte använder, är det ett enkelt sätt att tjäna extra pengar.

Det är viktigt att smyckena är av äkta guld för att du ska få bättre betalt för dem. Du kan läsa mer om deras priser på pantbankens hemsida.