Kreativitet och inspiration är något som är svårt att styra över. Ibland dyker det upp när du minst anar det, i andra fall känns det omöjligt att kunna tänka en unik tanke över huvud taget. Men det finns sätt att åtminstone pusha på kreativiteten. Ett sätt är att skapa sin egen oas där du kan trivas och för en stund släppa världen runtomkring dig.

Highlights med sin butik i centrala Stockholm hittar du allt som du kan tänkas behöva för din kreativa arbetslokal. Du hittar pennor, airbrushpistoler, sprayburkar, olika typer av färger och mycket annat. Du kan använda allt detta i din konst eller för att snygga till själva rummet. Highlights har också ett stort utbud av böcker, varav många kan klassas som konstobjekt i sin design, men som samtidigt erbjuder inspiration i ditt skrivande eller skapande.

Din ateljé ska uppmuntra till kreativitet

Oavsett om du dras åt litteratur, musik, konst eller något annat, bör du trivas i rummet där du skapar. När det gäller att designa rummet finns det inget rätt eller fel. Här gäller det att helt och hållet fokusera på dig själv och vad som får dig att kunna lämna vardagen för en stund.

Om du har som mål att skriva en bok så se till att du får ett lugn som både uppmuntrar till skrivande och läsning. När skrivkrampen kommer är det inget som är så kraftfullt som att sjunka ned i en fåtölj och läsa in sig i en annan värld.