Älskar du vin och litteratur och funderar på att kombinera dina båda intressen? Då ska du definitivt skriva en bok om vin. Vad den ska handla om är naturligtvis upp till dig, men det finns många läsare som mer än gärna vill följa med på en resa genom vinets historia.

Det finns en mängd olika ingångar för den som vill skriva en bok om vin. Inte minst finns det många olika druvor att välja bland som smakrik shiraz, mogen merlot, frisk cabernet och kryddig pinot noir för att bara nämna några. Vill du undersöka närmare vilken druva som kan passa bäst till olika typer av mat kan du passa på att beställa vin från Vinoteket. Här hittar du också svar på de vanligaste frågorna om vin och olika vinsorter.

Åk på en vinresa

Som författare av en vinbok kan du också fundera på om det vore en god idé att ta med dina läsare på en spännande vinresa. Du kan till exempel besöka olika länder som kombinerar vin med god mat och bjuda på unika kombinationer. Shiraz hittar du till exempel på Nya Zeeland, i Sydamerika, Australien, Sydafrika och Frankrike. Den som är intresserad av hur vinodling påverkar klimatet kan passa på att välja en vinkling som ligger helt rätt i tiden.